Zeci de yoghini ajung astăzi la Băile Herculane

Asane grup 2

Începând de astăzi, 24 aprilie şi până în 5 mai, la Băile Herculane se desfășoară tradiţionala Tabăra internațională de yoga la care sunt așteptați câteva mii de practicanți yoga din peste 30 de țări. Reprezentanţii MISA spun că programul taberei din acest an este variat și se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați. Printre activităţile ce vor avea loc în această perioadă se numără ședințe practicede Hatha Yoga, meditații la unison, conferințe pe diverse teme, aprofundarea unor tehnici de yoga avansate, spectacole de teatru, de dans sau de umor,meditații în spirală și multe altele.

„Activitățile se vor desfășura în paralel în patru săli, cu excepția meditațiilor în spirală, care se vor desfășura pe platoul Coronini. Programul fiecărei zile include audierea sau reaudierea unor conferințe pe diferite teme de interes pentru practicanții yoga. Printre acestea se numără o serie de conferințe trimise în anii anteriori de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru, pe teme precum ”Yoga și fericirea”, ”Legea ocultă a cauzei și a efectului”, ”Aspecte ezoterice referitoare la energia erotică pură”, ”Calea transformării spirituale”etc., precum și unele conferințe noi, cum ar fi ”Doctrina Gupta Maha Siddha Yoga”, ”Elemente de bază referitoare la taina dezvăluită a potențialului substanțial procreator”“, spun organizatorii taberei de la Băile Herculane.

Deoarece perioada taberei se suprapune cu sărbătoarea de Paşte, se vor realiza și două meditații la unison legate de acest moment, iar pe 28 aprilie cei care doresc vor putea participa la spectacolul ”Rugăpentru trezirea și însuflețirea Neamului Românesc”.