Protecţia Consumatorului vine cu recomandări pentru sărbătorile pascale

2d4ea32ed14a1f75cf1b454748dfa99cd4a1fa62

În această perioada comisarii CJPC Caraş Severin vor mai multe controale cu privire la conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a produselor specifice sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, cărăşenii trebuie să fie atenţi atunci când merg la cumpărături.

„Perioada în care ne aflăm reprezintă un moment de vârf pentru activitatea comercială, crescând considerabil atât oferta de produse pe piaţă, cât şi cererea. În mod firesc, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor concentrează forţe sporite pe domeniile de interes pentru români în aceste zile, pentru a preîntâmpina cazurile în care sănătatea sau siguranţa consumatorului este afectată”, spune Isabelle Camelia Scorobete, şefa Protecţiei Consumatorului Caraş-Severin.

Aceasta mai precizează că siguranţa şi sănătatea pot fi protejate doar acordând atenţie sporită informaţiilor despre produs, locului unde se comercializează produsul şi condiţiilor în care acesta este vândut.

Recomandări la achiziţionarea alimentelor:

Urmăriţi cu atenţie produsul din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare şi refuzaţi-le pe acelea pentru care aveţi supiciuni privind calitatea şi mai ales siguranţa.

Refuzaţi produsele alimentare care prezintă urme de mucegai sau care prezintă data durabilităţii minimale depăşită. Refuzaţi produsele alimentare preambalate care prezintă ambalajele deteriorate şi pentru care există suspiciunea deteriorării şi a conţinutului.

La cumpărarea produselor alimentare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs;

Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea.