Week-end cu noi acţiuni de verificare a măsurilor de protecţie

controale politie jandarmi

În acest sfârșit de săptămână, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zonele aglomerate, în trafic, în centrele comerciale, în piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, în stațiunile, dar și în mijloacele de transport în comun. Toate acestea au avut drept scop prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV-2, cât și respectarea măsurilor impuse de starea de alertă.

La aceste accţiuni au participat 250 de efective care au verificat 77 de societăți comerciale, 489 de mijloace de transport persoane, și peste 4.000 de persoane au fost legitimate. Toate acestea au fost îndeplinite sub autoritatea Instituției Prefectului, a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și a polițiștilor locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, a Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 297 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.250 de lei, dintre care 273 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În aceste condiții, cetăţenii sunt rugați să păstreze, în continuare, distanţarea fizică, să poarte mască de protecţie, să respecte toate celelalte recomandări și să nu se expună la riscuri, pentru a preveni combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 3 =