Verificările privind respectarea măsurilor de siguranță în vreme de pandemie continuă în Caraş-Severin

Din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19 înregistrate în ultima perioadă în Caraş-Severin, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiștii locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin, sub autoritatea Instituției Prefectului, continuă verificările pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Autorităţile au desfășurat acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, unde au participat 130 de efective de poliție și poliție locală.

56 de societăți comerciale au fost verificate, 124 de mijloace de transport persoane, dintre care 54 mijloace de transport public în comun. Au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, in valoare cumulată de 16.500 de lei .

În cursul nopții zilei de luni, începând cu ora 23.00, poliţiştii cărășeni au desfăşurat acţiuni de verificare a modului de respectare a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

De la intrarea în vigoare a noilor prevederi legislative, pe raza județului au fost identificate 58 de persoane care nu respectau interdicțiile privind deplasarea. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 5.000 de lei .

“Prin intermediul acestei Hotărâri de Guvern circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00 este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”, a transmis Compartimentul de Relații Publice al Poliției Romane, Caraş-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − four =