Vechea cetate de la Bocșa va fi readusă în atenția publicului

cetatea Bocsa

O fericită inițiativă a Primăriei Bocșa și a primarului Mirel Pascu va readuce vechea cetate de la Bocșa în atenția iubitorilor trecutului locurilor în care trăim. Aceasta se va întâmplă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18, când publicul larg este invitat să viziteze ruinele celebrei cetăți, care se află pe lista monumentelor istorice de interes local.

Pentru acest eveniment, Primăria Bocșa a început în urmă cu o lună lucrări de defrișare a pădurii în zonă, de amenajare a unui drum de acces până la altitudinea de 125 de metri deasupra Bârzavei, locul unde se află ruinele fostei cetăți. Primăria mai are în plan și restaurarea și conservarea ruinelor, pentru a le aduce la adevărata valoare, în scop turistic.

Bineînțeles, pentru reușita evenimentului, inițiatorii, prin vocea primarului Mirel Pascu, anunță și traseul până la locul în care se află cetatea:

„Așadar, vă indic traseul pentru a putea ajunge la Cetate, sâmbătă, 1 iunie 2024. Având în vedere lucrările de canalizare efectuate de către Aqua-Caraș SA pe strada Cărpiniș, accesul cu mașini va fi interzis pentru vizitatori (cu excepția riveranilor) vom direcționa accesul spre cetate din zona unde se ține anual Târgul Neuwerk-ului.

Acolo aveți o parcare generoasă unde vă puteți parca autoturismele. Pietonal veți trece podul, iar pe partea cealaltă vă punem la dispoziție microbuz pentru a ajunge la destinație. Mai puteți alege să faceți o plimbare cu căruța cu cai până la cetate.

Pentru cei ce optați să veniți cu transportul local, programul autobuzelor îl cunoașteți cu toții, iar de la Petrom vă va prelua microbuzul Roșu”, relatează primarul Pascu într-o postare pe o pagină de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × four =