Tinerii cu nevoi speciale au zâmbit din nou pe pârtia de pe Muntele Mic

Muntele Mic

De șapte ani, Asociația Extrem Muntele Mic organizează în Caraș-Severin, cu ajutorul voluntarilor, tabăra „Zâmbete pe schiuri“, dedicată tinerilor cu nevoi speciale.

În cadrul ediției de anul acesta, copiii au fost vizitați și de jandarmii montani din cadrul Postului Muntele Mic, ocazie cu care plutonierul Cristian Breșca le-a prezentat un exercițiu cu câinele său, dar și materiale din dotarea unui jandarm montan.

Tinerii au avut posibilitatea să se joace cu patrupedul, să-l hrănească și chiar au participat activ la un exercițiu de căutare-salvare a unei persoane.

„Alături de voluntarii asociației, colegul nostru a participa și la lecția de schi, reușind să aducă zâmbetul pe buze copiilor care, cu ajutorul lor au învățat să schieze. Poate de multe ori stigmatizați, acești copii sunt normali și nu avem dreptul să-i marginalizăm, au aceleași drepturi și au nevoie de implicarea noastră, a tuturor, să poate să crească și să se dezvolte. 
Felicităm pe această cale voluntarii acestei asociații!“, a transmis Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × one =