Din cauza viscolului, a fost închis drumul spre Muntele Mic

viscol1

În această seară, Agenția Națională de Meteorologie a lansat o avertizare de Cod roșu, până joi dimineața la ora 4, din cauza viscolului puternic, a vântului în rafale cu viteze de 140-170 km/h, cu zăpadă spulberată în zona montană, la cota de peste 1800 de metri.

Din acest motiv, drumul județean 608A tronsonul între Telescaun și Muntele Mic a fost închis. Pe Muntele Mic stratul de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri, iar în stațiune sunt cazați în acest moment 70 de turiști.

Se recomandă conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor de restricționare a accesului în zonă și să nu se aventureze dincolo de barierele instituite. De asemenea, având în vedere că pe multe tronsoane de drumuri se circulă în condiții de iarnă, șoferii sunt sfătuiți să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

Pe Semenic, stratul de zăpadă este de aproape 30 centimetri, viscolește și se circulă în condiții de iarnă. Numărul turiștilor aflați pe munte este de aproximativ 15 persoane.