Tinerii din Reşiţa redau prin artă semnificaţia Zilei Mondiale a Mediului

elevi

În fiecare an, la data de 5 iunie se celebrează Ziua Mondială a Mediului. În acest an, pentru a marca acest eveniment Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin va desfășura un concurs de desene având ca temă protejarea mediului și conservarea biodiversității, la care vor participa elevii clasei a III-a A de la Școala Generală nr. 7 Reșița – prof. Cristina Ardeleanu, elevii clasei a II-a A de la Școala Generală nr. 8 Reșița – prof. Învățător Adria Maria Cărăușan și elevii clasei a III-a A de la Colegiul Național „Traian Lalescu” – prof. Învățător Daniela Osman.

Ziua Mondială a Mediului a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) în vederea implementării coerente a dimensiunii de mediu, a dezvoltării durabile în cadrul sistemului ONU.

Începând din 1987, Ziua mondială a mediului înconjurător a fost găzduită de câte o ţară, unde au avut loc festivităţile oficiale la nivel mondial.

UNEP recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2020 a acestei zile este “Biodiversitatea” – o cerere de acțiune pentru combaterea dispariției speciilor aflate în creștere și degradarea lumii naturale. Peste un milion de specii de animale riscă să fie pe cale de dispariție, în mare parte din cauza activităților umane.

Anul acesta țara care găzduiește celebrarea Zilei Mondiale a Mediului este Columbia, în parteneriat cu Germania. Columbia are una dintre cele mai mari diversități de specii din lume, se laudă printre multe altele, cu 3500 tipuri de orhidee și 19 % din tipurile de păsări din lume. Guvernul a declarat conservarea biodiversității o prioritate națională.

„Ziua Mondială a Mediului în 2020 ne va îndemna să regândim modul în care sistemele noastre economice au evoluat și au avut impact asupra mediului. Acestea sunt probleme pe care lumea nu le poate pierde din vedere, alături de combaterea pandemiei de coronavirus și actuala criză climatică”, spune Mihai Dănuţ Cepeha, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •