Tinerii de la Liceul „Mathias Hammer” din Anina sunt alături de prietenul lor

liceu anina

Elevii Liceului „Mathias Hammer” din Anina demonstrează că ştiu să fie o echipă. La aflarea veştii că unul dintre foştii colegi se confruntă cu o boală cruntă, tinerii au decis să facă tot ce pot pentru a-l ajuta. Astfel, în data de 22 martie, la Steirdorf Anina, în clădirea Forumului Democrat German va avea loc un eveniment caritabil în cadrul căruia se vor aduna donaţii ce vor ajunge direct la destinatar.

Este vorba de Cristian Ungureanu, în vârstă de 18 ani, care recent a fost diagnosticat cu sarcom Ewing, o tumoră osoasă. Băiatul se află în acest moment internat la o clinică din Austria, dar costurile pentru tratament și o eventuală operație sunt mult prea mari pentru a fi suportate de familia acestuia.

„Suma necesară pentru operație ajunge la 300.000 de euro. Tocmai de aceea, noi avem datoria să strângem cât mai mulţi bani pentru a-l ajuta de Cristian. Costul unui bilet de intrare la evenimentul organizat de noi este de 20 de lei, iar doritorii pot face și donații. Programul va conţine dansuri susținute de cele două trupe de dans ale liceului, muzică live cu trupele ŽiČA Band și Miti Omescu”, spun tinerii din Anina.

Mai mult decât atât, elevi vor organiza şi o licitație de artă ce cuprinde tablouri în acril, realizate de eleva Boboescu Mădălina. Alături de aceşti minunaţi tineri sunt şi dascălii lor care vor pregăti produse de patiserie, cofetărie, iar la final va avea loc şi o tombolă.