Asociația „Il Giocattolo“ dă startul unui proiect educațional dedicat copiilor din Anina

copii desenând

Copiii din Anina care provin din familii în care unul dintre părinți lucrează în străinătate sunt beneficiarii unui proiect-pilot desfășurat de Asocoația „Il Giocattolo“. Copiii vor avea parte de supraveghere și îndrumare în efectuarea temelor, meditații la materiile de bază sau la cele la care întâmpină dificultăți. De asemenea, vor primi o masă caldă și se vor bucura de jocuri educative și timp liber petrecut în natură.

Proiectul, „SUPER – SUPort Educațional si de Remediere pentru elevii aparţinând grupurilor vulnerabile” POCU/784/6/24/139682 are o valoare totală de 1.431.821,52 lei și are ca obiectiv general stimularea participării la educație a copiilor din județele Caraș-Severin și Alba ai căror părinți sunt plecați în străinătate. Durata proiectului este de 24 de luni, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Astfel, cel puțin 75 de copii/elevi cu părinții plecați in străinătate – din grupul-țintă implicat în cadrul acestui proiect – vor avea șansa să acceseze un program de suport educațional performant, integrat, atât formal, cat și informal. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul ofertei didactice personalizate prin serviciile de suport educațional, care vor fi oferite în cadrul proiectului.

De asemenea, aceștia vor avea șansa să beneficieze de o consiliere atât de tip individual, focalizată pe nevoile identificate ale copilului/elevului, dar și de una de grup, necesară înțelegerii dinamicilor psiho-sociale ale grupurilor de care aparțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 1 =