Surprize de proporţii pentru reşiţenii care participă la „Noaptea Muzeelor”

Noaptea Muzeelor

Muzeul Banatului Montan Reşiţa a pregătit vizitatorilor un program vast cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor 2019”. „Continuând tradiția anilor trecuți, publicul reșițean, dar nu numai, este invitat la „O noapte de artă și război la Muzeul Banatului Montan” în cadrul evenimentului internațional „Noaptea Muzeelor 2019” care va avea loc sâmbăta, 18 mai 2019, între orele 17.00 – 00.30, intrarea ultimului vizitator. Evenimentul va fi deschis cu o demonstrație de dans de societate executat de elevii şcolii de dans „Magnum” Dance, instructor Simona Balaci, alături de care putem dansa împreună”, spune dr. Livia Magina, purtătorul de cuvânt al Muzeului Banatului Montan Reşiţa.

Pasionaţii de istorie vor putea vizita atât expoziția permanentă dedicată istoriei industriale a Banatului, dar şi alte două expoziții cu impact deosebit stau la dispoziția publicului: „Arme albe și de foc din colecția Muzeului Național Brukenthalprecum și expoziția personală a artistului plastic Bogdan Piperiu, sub genericul „Memorandum pentru o realitate fragmentată, precum și cu alte surprize expoziționale.

Tot în cadrul evenimentului se va putea viziona filmul de scurt metraj „Calea apelor”, al doilea episod din trilogia „Banatul Montan” al regizorului reșițean Sabin Dorohoi.