Artistul reşiţean Bogdan Piperiu revine acasă cu o nouă expoziţie de excepţie

expoziţie Bogdan Piperiu

Astăzi, 15 mai, la ora 18, la Muzeul Banatului Montan Reşiţa, are loc vernisajul expoziției de pictură & video art a lui Bogdan Piperiu. Evenimentul face parte din cadrul celei de a VI-a ediție a Festivalului Internațional Sabin Păutza”, festival care onorează personalitatea compozitorului, dirijorului, muzicianului de excepție, prof. Univ. dr. Sabin Pautza.

Tânărul artist Bogdan Piperiu, născut la Reşiţa, stabilit în Germania, la Tuttlingen, vine în faţa reşiţenilor cu lucrări de pictură în ulei și tehnici mixte dar și lucrări de Video Art sub genericul „Memorandum pentru o realitate fragmentată”, o expoziție pe care autorul o definește ca fiind „o „descărnare” a realității şi o recompunere a sa într-un mod bizar şi, sper eu, neaşteptat. Personajele şi peisajele sunt apoi reclădite organic şi plastic, după o dizolvare într-un pustiu aparent haotic spre a primi noi valențe într-un univers aparte, existent în fiecare dintre noi, chiar dacă bine ascuns”.

Expoziția care va rămâne la Muzeul Banatului Montan în perioada 15-25 mai 2019. Invitați special: dr. filolog Ada. D. Cruceanu- critic de artă, Ion Bobeică – președintele Filialei din Reșița a Uniunii Artiștilor Plastici din România

Evenimentul se va bucura de prezența formației Art’s Cool Band, a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița, formație înființată în 2017, an în care s-au sărbătorit 70 de ani de la înființarea Instituției. Organizatorii acestui eveniment sunt Metarsis-activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană, parteneri culturali: Muzeul Banatului Montan, Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Românu” Reșița.