Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, a făcut o vizită de lucru în Caraș-Severin

oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan – Radu Oprea, a fost prezent ieri la Reșița într-o vizită de lucru, însoțit de secretarul de stat Flavius Nedelcea. După o întrevedere cu prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, cu Silviu Hurduzeu, deputat, și cu Ion Mocioalcă, senator, ministrul s-a deplasat la societatea reșițeană Arsenal Reșița SA. Vizita s-a încheiat cu o întâlnire desfășurată la sediul Palatului Administrativ, la care au fost invitați să participe reprezentanți ai mediului de afaceri din domeniul turismului.

Discuțiile s-au axat pe prezentarea oportunităților de accesare de finanțări în domeniul turismului disponibile prin diverse programe cum ar fi cele derulate de minister, Planul Național de Redresare și Reziliență sau Start-up Nation; măsurile de care este nevoie pentru a optimiza și facilita accesarea acestora atât de către unitățile administrativ-teritoriale, cât și de către operatorii privați; modificările legislative necesare care să ducă la o dezvoltare accelerată a turismului; problemele cu care se confruntă operatorii (infrastructura, lipsa de personal, fiscalizarea unităților de cazare neclasificate).

„Am vizitat și compania Artrom Steel Tubes care produce țevi din oțel. Am văzut un proces tehnologic modern care permite, după prelucrarea în fabrica de la Slatina, vânzarea produselor pe cele mai competitive piețe ale lumii. Nu este puțin lucru să ai o cotă de piață de 25% în UE și 8% în SUA. Am stabilit împreună cu managerii companiei să reluăm dialogul, așa cum am făcut și în perioada 2018-2019, pentru a susține interesele siderurgiei românești la Bruxelles. De asemenea, ne-am oprit și la compania Arsenal pentru a vedea pe teren potențialul pe care îl prezintă companiile din industria de apărare pentru investitorii din domeniu“, a declarat ministrul.

Pentru că unul dintre subiectele cele mai discutate a fost cel al turismului balnear, un sector major în cadrul industriei turistice româneşti, cu particularităţi specifice, la propunerea domnului deputat Silviu Hurduzeu, agreată de domnul ministru, va fi organizată în perioada următoare o întâlnire în stațiunea Băile Herculane având în vedere necesitatea dezvoltării acestui segment de turism.

„Județul Caraș-Severin are un uriaș potențial turistic. M-am întâlnit astăzi cu reprezentanții operatorilor din turism din Băile Herculane. Sunt foarte multe lucruri de făcut pentru a transforma stațiunile balneo-climaterice, din România, în destinații pentru turiștii europeni. Le mulțumesc antreprenorilor și primarilor cu care am dialogat pentru soluțiile pe care le-au prezentat. Vom modifica programul de sprijin pentru dezvoltarea domeniului schiabil și al turismului balnear, pentru a-l face mai accesibil autorităților locale. Următoarea întâlnire cu patronatele din turism va fi luni în formatul Comitetului consultativ pentru turism, la sediul ministerului“, a mai precizat Ștefan – Radu Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + ten =