Lucrările de la Zervești, în atenția prefectului Ioan Dragomir

prefect inatlnire

Prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir, i-a convocat ieri la discuții pe reprezentanții conducerilor Aquacaraș SA, Hidroelectrica SA, Primăriei Municipiului Caransebeș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, în ceea ce privește lucrările executate de Hidroelectrica SA la polderul Zervești.

Aceste lucrări necesită golirea lacului de acumulare ce reprezintă sursa de alimentare cu apă a municipiului Caransebeș, iar pe perioada intervențiilor, sursa de apă care s-a stabilit să fie utilizată de către Aquacaraș SA pentru a alimenta municipiul este râul Sebeș.

Analizând debitul râului și cantitatea de apă necesară, singura soluție pentru ca apa din râu să devină potabilă o reprezintă pomparea cu o pompă submersibilă la Uzina de apă. În cursul săptămânii anterioare, din cauza unei întreruperi neprevăzute a alimentării cu energie electrică, pompa nu a mai funcționat, ceea ce a dus la sistarea temporară a alimentării cu apă în municipiul Caransebeș. Repezentanții Instituției Prefectului spun că în urma discuțiilor, Ioan Dragomir, a stabilit ca, în cazul apariției unei alte situații de acest gen sau a unei posibile defectări a pompei ca urmare a funcționării continue, să fie convocat în cel mai scurt timp, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a putea pune la dispoziția Aquacaraș o motopompă aflată în dotarea ISU „Semenic”.

De asemenea, Ioan Dragomir s-a deplasat în cea de-a doua parte a zilei la acumularea Zervești pentru a verifica dacă lucrările se desfășoară conform graficului, astfel încât să fie finalizate nu mai târziu de termenul stabilit, 18 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =