Spitalul din Caransebeş are organigramă nouă

spital organigrama

În ultima şedinţă, consilierii locali au aprobat modificarea, completarea şi actualizarea Organigramei, precum şi modificarea statului de personal şi funcţii din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Cu alte cuvinte – după cum a explicat managerul Adrian Dumbravă –, este vorba despre un gest care preîntâmpină măsurile de austeritate pe care intenţiona să le ia guvernul, respectiv blocarea unor posturi, aşa-numita „îngheţare” a angajărilor la stat. Acest lucru nu înseamnă că respectivele posturi vor şi fi scoase imediat la concurs, pentru că spitalul a funcţionat până acum şi fără ele, dar Adrian Dumbravă a afirmat că sunt compartimente cu puţini oameni şi vrea să-şi ia măsuri de siguranţă în cazul în care aceştia se hotărăsc să plece.

„În proporţie de 99 la sută, în această organigramă este vorba despre transformarea unor posturi. Doar un post se cere înfiinţat, la Compartimentul Terapie Intensivă, iar în rest, în spate sunt solicitări ale medicilor, cu număr de pacienţi care se prezintă, şi necesitatea e obiectivă. Tot ceea ce este în acest proiect de hotărâre a fost şi în precedentele două organigrame care n-au trecut în şedinţele de consiliu local, o parte chiar nemairegăsindu-se aici, deoarece între timp s-au rezolvat. Cele mai multe sunt transformări de posturi într-o categorie inferioară, care aduc economie la fondul de salarii, iar unele transformări sunt motivate prin aceea că, pe categoria respectivă, ca să spun aşa, am avut un post liber de medic primar, am organizat concursul o dată sau de două ori, nu s-a prezentat nimeni, şi atunci am trecut la un nivel inferior, medic specialist. Altfel spus, e o transformare de sus în jos. Mai sunt şi unele posturi care sunt mutate dintr-un compartiment în altul. Ele au fost un pic împrăştiate, şi am făcut Resursele umane ca atare, Financiarul ca atare, economiştii stau acolo, nu mai stau la Transport şi la Aprovizionare, pentru că ei funcţionau acolo, dar făceau munca efectiv în altă parte, şi atunci am zis să fie şi scriptic în concordanţă cu realitatea”, le-a spus Adrian Dumbravă consilierilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + fourteen =