Secţia de gimnastică a Stelei s-a întărit cu doi juniori din centrul naţional de la Reşiţa!

Secţia de gimnastică a Stelei s-a întărit cu doi juniori din centrul naţional de la Reşiţa!

Gemenii Gabriel şi Robert Burtănete sunt, fără doar şi poate, viitoarele stele ale gimnasticii artistice masculine din România. Un lucru pe care fostul campion reşiţean Alin Jivan, actualmente antrenor la CSA Steaua, l-a remarcat încă de la primele lor competiţii. Cei doi sportivi care se pregătesc de aproape doi ani în Centrul naţional olimpic de la Reşiţa au acceptat oferta, şi sunt acum colegi de club cu legenda Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Orice club şi-ar dori să aibă sportivi de talia lor, spune antrenorul Alin Jivan, cel care a învăţat tainele gimnasticii în sala de la Reşiţa. Fost component al lotului olimpic, medaliat la Mondiale şi Europene, Alin Jivan e convins că Steaua îşi asigură astfel viitorul în gimnastică.

„Am avut posibilitatea să-i urmăresc de la începutul carierei lor, și chiar de la primele evoluții s-au făcut remarcaţi, atât prin performanțe, cât și prin pasiunea lor pentru gimnastică. Grație domnului profesor Dragoș Bîrzu, cel care i-a descoperit, i-a inițiat și i-a promovat, au avut un parcurs deosebit, demn de luat în seamă. De asemenea, faptul că sunt gemeni era un punct de atracție și de admirație. Era interesant să vezi doi frați care se respectă și care seamănă leit, luptându-se care să câștige. M-a impresionat foarte mult atitudinea lor față de obiectivele pe care și le-au fixat și modul în care abordau competițiile. Rareori întâlnești sportivi talentați care să muncească precum muncesc cei doi. Astfel și-au maximizat potențialul. Sunt sportivi compleți, care muncesc în egală măsură pentru toate cele șase aparate, dar este extrem de greu șă te menții la același nivel. Mă bucur pentru ei că au reușit să exceleze la sărituri. Ideea de a-i aduce la Steaua mi-a venit chiar din momentul în care i-am văzut. Orice club și-ar dori să aibă sportivi de talia lor, dar am respectat antrenorii și clubul la care au fost legitimați, lăsându-i să-și urmeze parcursul până când vor hotărî ei că vor să facă parte din echipa clubului Steaua”, a spus Alin Jivan, într-un interviu acordat cunoscutului jurnalist sportiv Marian Cărăvan.

Pentru Gabriel şi Robert Burtănete, singurul mare obiectiv internaţional de anul acesta este Campionatul European, care va avea loc probabil în luna decembrie, la Baku. Ambii sportivi pot emite pretenţii la podiumurile de premiere ale Europenelor, crede Alin Jivan. La nivel intern, există în plan organizarea unei singure competiţii majore: Campionatul Naţional, care ar putea avea loc în luna noiembrie, şi la care talentaţii fraţi Burtănete ar putea concura sub culorile Stelei.

Cea mai importantă performanţă din palmaresul lui Gabriel Burtănete este cea realizată în iunie anul trecut, la Campionatul Mondial de juniori de la Gyor. Atunci, Gabi a cucerit aurul la sărituri, devenind primul campion mondial de juniori din istoria gimnasticii masculine româneşti.

„Am simțit că voi putea câștiga medalie. Am avut cele mai grele sărituri din concurs și mi-am dat seama că pot obține medalie. A fost extraordinar să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, cu medalia de aur la gât și să mi se cânte imnul. Sunt momente care nu se pot descrie în cuvinte și te marchează toată viața. Rezultatul de la Mondialele de juniori îmi dă și mai multă încredere în mine și dorința de a obține și pe viitor rezultate la fel de bune. Mai am Europenele, apoi voi face pasul către lotul olimpic de seniori”, a declarat Gabriel Burtănete.

Tot anul trecut, la o lună după Mondiale, fraţii Burtănete şi-au reconfirmat valoarea la sărituri, reuşind să urce pe podiumul Festivalului Olimpic al Tineretului European. De această dată, Robert a cucerit argintul, iar Gabriel a adus acasă medalia de bronz.

Gabriel şi Robert Burtănete sunt născuţi la 19 februarie 2002, au învăţat tainele gimnasticii la SCM Gloria Buzău, sub comanda antrenorului Dragoş Bârzu, şi sunt „şlefuiţi” acum la Reşiţa de Dan Grecu şi ceilalţi antrenori ai lotului naţional de juniori. (Sursă foto: CSA Steaua)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 0 votează
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Părerea ta contează, te rog comenteazăx
()
x