Se reia proiectul „Extinderea reţelei AgriCO în zona transfrontalieră Oraviţa-Bela Crkva”

piata agroalimentara

După multe impedimente și situații dificile apărute pe parcursul implementării, proiectul „Extinderea reţelei AgriCO în zona transfrontalieră Oraviţa-Bela Crkva” se va relua. Proiectul privind construirea pieței agroalimentare, având o valoare totală eligibilă de 2.316.419 euro, a fost început în anul 2017 și avea ca scop demolarea unor construcții vechi și construirea unei noi piețe agroalimentare cu amenajarea terenului și a spațiilor adiacente, toate acestea urmând a se fi derulat într-o perioadă estimativă de patru luni. Noua piață avea să faciliteze schimbul de produse oferite de micii fermieri și producători din cele două țări, România și Serbia, fiind astfel încurajat comerțul în zona transfrontalieră.

În 2019, partenerul din Serbia al proiectului a finalizat lucrările și a dat noua piață în folosință. În aceeași perioadă, Unitatea Administrativ-Teritorială Oravița avea finalizat proiectul tehnic pentru noua piață din oraș și lansase procedura de achiziție publică a lucrărilor de construcții.

În 28 septembrie a.c., lucrarea a fost scoasă la licitație, iar în perioada următoare, după împlinirea termenului legal de publicare, va fi selectat constructorul și demarată acțiunea de realizare a pieței agroalimentare. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Caraș-Severin din Reșița, sau la sediul din Oravița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 8 =