Săptămână de foc pentru pompierii cărăşeni

IMG 1360

Pompierii militari ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin au intervenit în ultima săptămână în 101 de misiuni specifice, majoritatea din acestea constând în misiuni de protecție civilă şi misiuni SMURD.

Conform ISU Semenic, 62 de misiuni au constat în transportul persoanelor suspecte de COVID-19 şi misiuni în acordarea de prim-ajutor şi asistență medicală la solicitările prin apel 112 ale populației.

„Alte 34 de misiuni ale pompierilor militari cărășeni au fost misiuni de protecție civilă specifice, respectiv activități de decontaminare a autospecialelor şi mijloacelor de transport cu care au fost transportate persoanele suspecte de COVID-19 cât și decontaminarea personalului participant la misiunile respective, alte două misiuni de protecție civilă constând în asanarea de muniție neexplodată și distrugerea controlată a acesteia în cadrul S.C. Arsenal Reșița S.A.”, a spus Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al ISU Caraş-Severin .

La aceste misiuni se adaugă cinci intervenții pentru stingerea incendiilor care au cuprins gospodării ale populației sau ale unor clădiri din Reșița şi C-tin Daicoviciu, fiind salvate bunuri de aproximativ 1.000.025.000 de lei, dar şi intervenții pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată din Caransebeș şi C-tin Daicoviciu.