Reducerea abandonului şcolar în Caraş-Severin, printre obiectivele noului inspector şcolar general adjunct Petru Belciu

petru belciu

Începând cu luna aceasta, Petru Belciu, a fost numit inspector școlar general adjunct al ISJ Caraş-Severin, acesta fiind directorul al Școlii Gimnaziale Petroșnița. Belciu a declarat recent că unul dintre obiectivele principale ale mandatului său este reducerea abandonului şcolar în şcolile cărăşene, el având experienţa programului PNRAS.

„Școala Gimnazială Petroșnița, alături de alte școli din județ, în anul 2022 a fost parte a programelor fie europene, prin PNRR, prin subcomponenta PNRAS, fie prin faptul că suntem cuprinși în programul pilot „Masa caldă”. Școala Gimnazială Petroșnița, prin grupul de lucru pe care l-am avut, a reușit ca în martie 2022 să fie o școală câștigătoare a unui grant de peste 100 de mii de euro cu TVA, prin Programul PNRAS. Acest program este un program ambițios, cu multe componente, care au ca principal scop reducerea absenteismului școlar, a abandonului școlar și realizarea unui scor mult mai bun la rezultatele evaluărilor naționale”, a susținut fostul director al școlii din Petroșnița, în cadrul unei conferințe de presă.

Belciu a precizat că în instituţia pe care a condus-o până să vină la ISJ Caraş-Severin, prin acest program au fost achiziţionate table inteligente, dar şi laptopuri pentru cadrele didactice şi elevi care vor fi folosite începând cu luna ianuarie 2023.

Astfel, Belciu îşi doreşte ca în viitor, tot mai multe şcoli din judeţ să aplice pentru granturile oferite prin PNRAS şi să dezvolte o reţea între toate instituţiile beneficiare ale acestui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 10 =