Bărbatul care a acroșat un polițist în trafic la Bocșa a fost reținut pentru 24 de ore

arestat

Reprezentanții inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au anunțat că bărbatul de 42 de ani care a acroșat în trafic un polițist, la Bocșa, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. 

În cursul zilei de astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, prin sistem videoconferință, pentru dispunerea arestării provizorii în vederea extrădării, având în vedere că pe numele bărbatului este emis un mandat european de arestare, de către autoritățile austriece, pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului.

Reamintim că ieri un polițist din cadrul Poliției Orașului Bocșa, care dirija traficul rutier pe raza de competență, a fost acroșat de un autoturism care a refuzat să se conformeze solicitărilor polițiștilor. Polițistul rănit a fost transportat la spital în vederea examinării și acordării asistenței medicale. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 42 de ani din Reșița, fiind condus la sediul poliției pentru cercetări și dispunerea măsurilor legale.

„Din verificările efectuate s-a stabilit că polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire autoturismului în cauză, acesta ar fi încetinit, apoi ar fi accelerat din nou, moment în care l-ar fi acroșat pe agentul de poliție care se afla lângă mașina acestuia, solicitându-i conducătorului auto să oprească autoturismul și să prezinte documentele pentru control. 

În continuare, un alt coleg aflat în dispozitivul de menținere a ordinii publice a executat trei focuri cu armamentul din dotare, autoturismul fiind oprit după aproximativ 400 de metri de către un alt echipaj de poliție“, a declarat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Bărbatul reținut a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Polițiștii continuă cercetările în acest caz în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și dispunerii măsurilor legale. Totodată, a fost informată unitatea de parchet competentă, pentru a dispune desemnarea unui procuror care să coordoneze ancheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 14 =