Reşiţenii au ieşit deja la terasele din oraş

terase e1591002194539

Începând de astăzi, are loc a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus. În ciuda vremii nefavorabile, reşiţenii au ieşit deja să se relaxeze la terasele din oraş.

Mai mult decât atât, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 434 din 28 mai 2020 pentru modificarea şi completarea Anexei nr. 3 la HG 394/2020 privind declararea stării de alertă, începând cu data de 1 iunie, se reiau competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar şi programele de pregătire fizică a sportivilor. În plus, este permisă desfăşurarea spectacolelor şi a concertelor, în aer liber, dar şi a evenimentelor de tipul drive-in.

Sunt interzise lansările de carte, iar evenimentele în aer liber se limitează la 500 de persoane. Sportivii vor fi supuşi triajului epidemiologic şi fiecare va avea propria sticlă de apă şi propriul echipament de protecţie.

O altă veste bună este aceea că nu se mai completează o declaraţie pe propria răspundere pentru părăsirea localităţii şi nu se mai declară motivul deplasării.