Reşiţeanul Sorin Maxim a fost reales preşedinte al ROREG!

POPA CU MAXIM

Directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, a fost reales, joi, 3 octombrie, în funcția de președinte al Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG, pentru încă un mandat de doi ani, cel de-al patrulea la conducerea ROREG.

Referindu-se la acest moment, Sorin Maxim, reşiţean la origini, a mărturisit: „Prioritatea noastră, în acest nou mandat, este coordonarea pregătirii viitoarei perioade de programare 2021-2027, perioadă care se dorește a fi descentralizată din punct de vedere al gestiunii finanțărilor europene, agențiile având un rol mult mai important în ceea ce înseamnă managementul fondurilor”.

ROREG are în pregătire și două proiecte importante finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020. Primul vizează întărirea transferului de expertiză între și către autoritățile publice locale și județene, iar cel de-al doilea proiect are în vedere intensificarea promovării și informării potențialilor beneficiari asupra oportunităților de finanțare din următorul ciclu financiar.

În cadrul adunării generale a ROREG de ieri, de la București, au fost aleși totodată și cei doi vicepreședinți ai organizației – Marilena Bogheanu, director general ADR Sud-Vest Oltenia, și Vasile Asandei, director general al ADR Nord-Est, de asemenea reconfirmați în funcție.