Reșița va avea Campus pentru Învățământ Dual

popa semnat

Nu mai este o noutate pentru nimeni faptul că la Reșița, învățământul dual funcționează. Mai mult decât atât, zilele trecute, ministrul Educației, Ligia Deca, a dat undă verde pentru dezvoltarea acestui proiect, prin semnarea unui contract de finanțare. Deca, a ținut să precizeze: „Consorțiul pentru învățământ dual „Banatul Montan Reșița” cuprinde în parteneriat nu mai puțin de 14 operatori economici din zonă. Mulțumesc sectorului privat pentru interesul acordat dezvoltării învățământului dual din Reșița! Rolul operatorilor economici în cadrul acestor consorții de învățământ dual rămâne unul determinant, atât din perspectiva asigurării unui cadru calitativ de formare profesională în campus și în întreprinderi, cât și din punctul de vedere al valorificării în parteneriat a resurselor. Le mulțumesc tuturor partenerilor din cadrul consorțiului pentru această reușită și le doresc mult succes în implementare!“

La rândul său, Ioan Popa, edilul municipiului a declarat că este vorba despre o investiție de 122.623.021 lei. Noul proiect cuprinde două centre de învățare, cu ateliere digitale, dotate complet cu echipamentele necesare pentru activitatea practică a elevilor și două 2 spații de cazare și recreere: Casa Elevilor și Casa Studenților, cu capacitate de cazare de 250 de locuri, dotate cu bibilotecă, sală de evenimente educaționale, spații de lectură și socializare, spații și teren pentru activități sportive, cantină și spații de cazare.

„Pe lângă construcția propriu-zisă a campusului, prin acest proiect asigurăm burse pentru elevi și studenți, toate dotările necesare desfășurării practicii elevilor și studenților, servicii de consiliere în carieră și dezvoltarea de programe de studii noi, relevante pentru piața muncii actuale. Le felicit pe colegele mele Mădălina Chiosa, Ildiko Pataki, Liliana Dacica și Mădălina Rădoi, pentru munca depusă ca acest proiect să fie câștigat de Reșița, în condițiile în care am avut competiție serioasă“, a mai precizat Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 4 =