Registrul Auto Român oferă informaţii despre istoricul maşinilor înmatriculate în ţară

rar e1588768530976

Începând de ieri, 5 mai, clienții Registrului Auto Român vor putea afla mai multe informaţii despre daunele vehiculelor înmatriculate în România.

Mai exact, în doar câteva minute, prin intermediul aplicaţiei „Istoric Vehicul”, disponibilă pe site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro., se pot vizualiza date colectate de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate.

„Astfel, la interogarea prin aplicaţia „Istoric Vehicul”, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR, de exemplu valoarea indicată de odometru, se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost. Tariful este de 35 de lei şi se achită online. Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă”, se arată în comunicatul emis de RAR.

Clienţii vor afla informaţii despre zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă, intervalul valorii devizului de reparaţie, intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului, dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic şi dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă.