Regalul folcloric de la Festivalul „Hercules“ a luat sfârşit. Anul viitor, ediţia cu numărul 50!

HERC

A căzut cortina peste Festivalul Internaţional de Folclor „Hercules“, ediţia a 49-a, organizat în perioada 1-5 iulie  de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Primăria și Consiliul Local Băile Herculane.

Manifestarea s-a bucurat de un real succes, fiind cel mai longeviv festival din ţară. Acest lucru a fost remarcat de specialiştii în domeniu, Festivalul „Hercules“ fiind inclus în circuitul celor mai reprezentative festivaluri din ţară şi străinătate.

„Participanţii de peste hotare, dar şi cei din ţară şi judeţ, au adus cântecul şi jocul tradiţional pe Valea Cernei şi au reuşit să ofere momente de neuitat prin evoluţia scenică extraordinară.

Model multicultural şi multietnic, Banatul Montan a invitat şi formaţiile minorităţilor din judeţ pentru a menţine ideea de bună convieţuire din acest spaţiu.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin a încearcat astfel să realizeze prin acest eveniment cultural o simbioză între cultura tradiţională şi turismul din minunata staţiune, Băile Herculane, fiind promovat astfel întreg Banatul de munte“, ne-a mărturisit managerul instituţiei, prof. Ioan Benga.

Fiecare ansamblu a primit din partea organizatorilor un cadou cultural conținând o diplomă, trofeul Festivalului, un CD aniversar Ansamblul „Semenicul“ 50 de ani de existență culturală, și materiale promoționale cu Festivalul și binecunoscuta stațiune Băile Herculane.

Ediția cu numărul 49 a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules“ a fost prezentată de îndrăgita solistă de muzică populară, prof. Mirabela Delia.

Evoluţii de excepţie au avut Ansamblul „Semenicul“ şi Orchestra „Virtuozii Semenicului“ remarcându-se tinerii dansatori, orchestra condusă de Petrică Viţa precum şi recitalul Ramonei Viţa, Denisei Ţanigoi, Antoniei Franţ şi a lui Pavel Zăvoianu.

La ediția anului 2019 a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules“ au strălucit ansambluri de copii şi tineret dar şi profesioniştii din Caraş-Severin şi din ţară.

„Cu nădejdea că bunul Dumnezeu va îngădui să aniversăm 50 de ani în 2020, ne exprimăm bucuria că am dăruit din preaplinul sufletului tuturor celor care au dorit să fie părtași la cel mai important eveniment folcloric al județului Caraș-Severin“, a mai spus profesorul Ioan Benga.