Marele artist Gregory Porter a pătruns aseară în inimile reșițenilor!

Gregory Porter

Cea mai bună voce masculină a jazz-ului, Gregory Porter, artistul care a cucerit două premii Grammy, a cântat aseară la Reșița, într-un concert fără egal, până acum, prin părțile acestea de lume. Evenimentul îndelung așteptat, organizat superb de Primăria Reșița, în frunte cu primarul Ioan Popa, s-a dovedit a fi, într-adevăr – așa cum a fost deseori denumit –, evenimentul anului pentru Banatul Montan. S-a întâmplat muzică bună aseară, în centrul civic al Reșiței, cu multă bucurie, aplauze sincere și multă dragoste, demonstrând încă o dată că jazz-ul este și va rămâne un gen pe gustul reșițenilor. Și nu era dragoste doar pentru că marele artist Gregory Porter și-a numit concertul chiar așa, Love Songs, ci și pentru că asta se citea pe chipurile celor prezenți, dragostea pentru frumos, pentru muzica venită din suflet către suflet.

În deschiderea concertului au urcat pe scenă cunoscutul cântăreț american care s-a stabilit la Reșița, Dean Bowman, împreună cu o tânără voce, Natalia Chisăliță, al căror recital a introdus audiența în atmosfera potrivită momentului ce avea să urmeze.

Apoi a pășit pe scenă, în aplauzele frenetice ale publicului reșițean, Gregory Porter – The Voice, și a electrizat cu cântecele sale, preț de o oră și jumătate, întreaga piață centrală a orașului. Marele artist a cântat piese deja celebre, precum Mister Holland sau Papa Was A Rolling Stone, repertoriul său cuprinzând cântece de dragoste și nu numai, care au ridicat publicul în picioare. Sonoritățile s-au îmbinat într-un melanj de jazz, soul, blues, R&B, sau chiar funk, toate trăgându-și seva din gospel-ul american. Band-ul care l-a acompaniat pe artist a fost și el la înălțime.

Se va vorbi multă vreme despre concertul lui Gregory Porter de la Reșița și se vor scrie multe rânduri, însă pe bună dreptate: a fost o seară minunată dăruită reșițenilor de un mare artist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + 2 =