Puncte de prim-ajutor și revitalizare pe perioada caniculei, în Caraș-Severin

corturi anticanicula

La nivelul județului Caraș-Severin, au fost organizate 21 de puncte de prim ajutor sau revitalizare în caz de caniculă, în contextul în care temperaturile crescute din această perioadă pot crea dificultăți persoanelor suferinde de anumite afecțiuni sau celor sănătoase, în urma expunerii prelungite la soare.

Potrivit lui Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin, la Reșița există două asemenea puncte, în Parcul Tricolorului și în Parcul Cărășana. „La Caransebeș avem două punte, unul în Piața Gugulanilor și unul la Farmacia Catena, str. Mihai Viteazul nr. 16. În orașul Anina întâlnim asemenea puncte la Centrul de Afaceri de pe str. Sfânta Varvara 51 și celălalt pe Aleea Castanilor din centru. La Băile Herculane există un singur punct, la Centrul de Permanență din str. Trandafirilor nr. 60, bloc 33. Orașul Bocșa dispune de șapte puncte de prim ajutor, la Căminul pentru Persoane Vârstnice, str. 1 mai 23, la cabinet dr. Ghițu, str. Ioachim Perian nr. 2, ap. 1, la Corpul 1 și 2 al Primăriei, la Farmacia Catena, str. Tudor Vladimirescu 21 și două la farmaciile Balsam Farm Plus“, a precizat Botgros.

De asemnea, la Oțelu Roșu sunt înființate trei puncte, la Casa de Cultură, la Spitalul Orășenesc și la Piața Agroalimentară, iar în orașul Oravița sunt două puncte de prim ajutor, unul la Spitalul Orășenesc și celălalt la Dispensarul Școlar, str. Zona Gării, unde există și un cort de prim ajutor. La Moldova Nouă au fost amenajate două puncte de acordare a primului ajutor în caz de caniculă, la Centrul Comercial de pe str. Eftimie Murgu și la Imperial Market, str. Nicolae Titulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 3 =