Protocol pentru conservarea și promovarea ariilor naturale protejate din Caraș-Severin

ochiul bei

Având în vedere faptul că în Caraș-Severin sunt trei parcuri naţionale şi unul natural, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, au avut recent o întâlnire cu președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, dna Adi Croitoru.

Croitoru, alături de echipa sa de lucru, a fost prezentă în județ pentru a evalua starea de conservare a ariilor naturale protejate din Caraș-Severin, iar în urma discuțiilor, s-a convenit asupra semnării unui protocol între ANANP, Consiliul Județean Caraș-Severin și Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin. Prin acest protocol, părțile se vor sprijini reciproc prin schimburi de date și informații, organizarea și executarea unor acțiuni comune de prevenire și contracarare a factorilor perturbatori care pot pune în pericol conservarea habitatelor și a biodiversității specifice ariilor naturale din acest județ.

O hartă interactivă digitală pe care turiștii și organizatorii de curse Hard Enduro o pot descărca pe smartphone-ul personal urmează să fie pusă la dispoziția Consiliului Județean Caraș-Severin. Harta include informații utile cu privire la traseele turistice, zonele de acces, restricțiile și regulile care trebuie respectate în vederea menținerii stării de conservare a habitatelor naturale din Caraș-Severin.

Tot cu această ocazie s-a stabilit constituirea unui grup de lucru, ANANP – Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea implementării de măsuri active din Planul de management al Ariei Naturale Rusca Montană – ROSCI0219, document ce are rol de reglementare pentru toţi proprietarii şi administratorii de terenuri şi activităţi din interiorul ariei protejate şi vecinătatea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × three =