Proiectul liniei noi de tren spre Timişoara merge mai departe

proiect

Așa cum am mai scris aici, Primăria Reșița a fost aleasă să realizeze proiectul legat de infrastructura feroviară: introducerea unui train-tram pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord, cu legătură la Aeroportul „Traian Vuia“. Astăzi, consilierii județeni și-au dat și ei acordul în ceea ce privește acest proiect, astfel că, se vor pune la bătaie sumele ce revin Consiliului Județean Caraș-Severin în realizarea liniei ferate.

„Pentru Consiliul Județean înseamnă o cheltuială de un milion de euro în momentul în care va fi gata studiul de fezabilitate, adică o estimare, pentru că la ora actuală încă nu știm care este suma necesară. Acești bani trebuie să existe ca fundament pentru începerea demersurilor și trebuie să arate celorlalți parteneri adică Primăria Reșița, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, seriozitatea noastră în cadrul acestui proiect“, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Reamintim că primarul Reşiţei, Ioan Popa, a declarat recent că proiectul vizează o modernizare completă a liniei, reabilitarea de staţii, iar trenurile, patru la număr, să aibă o cadenţă de 45 de minute.

„Am avut o discuţie cu noul ministrul al transporturilor, Cătălin Drulă, pentru a ne confirma disponibilitatea de a ne da această lucrare, la discuţie fiind prezenţi şi directori de la CFR şi Infrastructură. Am stabilit paşii şi calendarul lucrărilor, urmează ca în prima şedinţă de Consiliu Local din luna februarie să aprobăm statutul de lider de proiect şi apoi să ne asumăm, fiecare UAT, câte un milion de euro pentru bugetarea studiului de fezabilitate“, a mai spus Popa.

La ora actuală este în lucru caietul de sarcini, iar în următoarele săptămâni se va semna şi acordul-cadru cu CFR. Până în decembrie 2022, studiul de fezabilitate trebuie să fie realizat şi să se semneze contractul de execuţie, finalizarea proiectului având termen luna decembrie 2026.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + 14 =