Proiectul de reintroducere a tramvaiului la Reșița a devenit astăzi realitate

tramvaie 2 e1656428268165

Lucrările la cel mai amplu proiect al Primăriei Reșița vor începe în cel mai scurt timp. Astăzi, Ioan Popa, primarul municipiului, și Emanuel-Iohan Reitmaier, administratorul S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. București, au semnat contractul de execuție pentru reintroducerea tramvaiului în Reșița.

După cinci ani, o licitație eșuată și caiete de sarcini refăcute, proiectul în valoare de 60 de milioane de euro prevede refacerea bulevardelor, inclusiv trotuarele, pistele de bicicletă şi zonele verzi, iar în cartierul Lunca Bârzavei, şinele şi staţiile pentru călători vor fi mutate în spaţiul verde din mijloc, pentru a fi lăsate libere două benzi de circulaţie.

Potrivit lui Ioan Popa, lucrările vor începe în Lunca Bârzavei, cel mai probabil circulația va fi închisă de la Intim până la Kaufland. Edilul a explicat faptul că proiectul este într-o oarecare întârziere și că va oferi tot sprijinul constructorului pentru a putea „arde“ etape, iar lucrarea să se desfășoare în cele 24 de luni, așa cum prevede proiectul.

În zilele următoare vor avea loc mai multe întâlniri atât cu constructorul, cât și cu reprezentanții societăților Aquacaraș, Enel și cu alți furnizori de servicii, pentru a ajunge la un numitor comun în ceea ce privește viitoarele lucrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 2 =