Proiectul complex de revitalizare a Reșiței se apropie de final

proiect resita

La sfârșitul lunii iunie a acestui an, proiectul complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Reșița va ajunge la final. Valoarea totală a investiției este de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei finanțare nerambursabilă în cadrul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, are trei componente.

Prima, deja finalizată, a vizat modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, o legătură pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiului – Piața 1 Decembrie 1918.O altă componentă finalizată a cuprins modernizarea trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – Staţia de carburanți MOL). A rămas în lucru amenajarea de piste de biciclete şi alei pietonale pe străzile de legatură dintre arterele majore de circulaţie Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun (Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng), unde lucrările sunt executate în proporție de 70%.

Scopul principal al proiectului este reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =