Proiect semnat la ADR Vest pentru un iluminat ca la carte la Moldova Nouă

MAXIM SI TORMA

La sediul ADR Vest din Timişoara, primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, a semnat, astăzi, un nou contract de finanțare. Este vorba de un proiect pentru modernizarea, extinderea și creșterea eficienței energetice a rețelei de iluminat public din orașul Moldova Nouă. Valoarea investiţiei se apropie de 11 milioane de lei.

Se vor înlocui corpurile de iluminat existente cu unele cu LED (27W, 60W și 80W), se vor monta pe străzile orașului 142 de stâlpi cu panouri fotovoltaice de 225-250W și va fi extinsă rețeaua de iluminat pe o lungime de 3.140 metri liniari.

Totodată, vor fi montate panouri de semnalizare care vor indica traversarea străzii de către persoanele cu dizabilități și panouri de semnalizare cu acționare la buton.
În plus, investiția cuprinde achiziționarea unui sistem de telemanagement – un sistem de control la distanţă al iluminatului stradal. Vor fi 1.167 de corpuri de iluminat instalate.

Valoarea finanțării nerambursabile este de 10,7 milioane de lei, prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.
Perioada de implementare a proiectului este de 35 de luni.