Programul complet al Zilelor orașului Bocșa

afis zileleoras

În luna iulie, locuitorii din Bocșa sărbătoresc Zilele Orașului, astfel că adminsitrația locală a pregătit o serie de evenimente dedicate celor 690 de ani de la prima atestare documentară, 300 de ani de la zidirea Bisericii romano-catolice din Bocșa Montană și 70 de ani de la înființarea Bibliotecii Publice.

Și în acest an, primarul Mirel Patriciu Pascu a consultat cetățenii cu privire la numele interpreților care vor urca pe scena din Bocșa. Astfel că, potrivit doleanțelor, în data de 14 iulie 2023, pe platoul corpului B al Primăriei din Bocșa Română, iubitorii muzicii populare îi pot vedea pe Maria Badescu și Petrică Miulescu Irimică, alături de Ansamblul „Bocșana“, cu toate cele trei formații ale sale, începând cu ora 18.00.

Sărbătoarea va continua și în ziua de 15 iulie 2023, în aceeași locație din Bocșa Română, de la orele 19.00, cu un program de muzică dance susținut de îndrăgita și recunoscuta interpretă Andra, dar și de DJ consacrați.

După acest weekend artistic, va urma o săptămână cultural-spirituală. În data de 19 iulie 2023, de la ora 14.00, la Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa va avea loc cea de-a XVI-a ediție a proiectului „La Bocșa de Sf. Ilie”, un proiect care cuprinde o seamă de evenimente: va fi vernisată expoziția de pictură„Peisaje din Bocșa” semnată Nik Potocean, va fi lansat cel de-al doilea număr pe anul 2023 al revistei „Bocșa culturală”, revistă trimestrială, aflată în cel de-al XXIV-lea an de apariție; va fi omagiat maestrul Constantin Lucaci la 9 ani de la plecarea la cele veșnice, iar poeți din Bocșa, Reșița, Anina, Oravița, vor susține un moment poetic. Întâlnirea se va finaliza cu un pelerinaj la Mănăstirea Sf. Ilie din Vasiova, cunoscut fiind faptul că din seara zilei de 19 iulie încep rugăciunile hramului Mănăstirii, care se întind pe parcursul întregii nopți și se încheie în după-amiaza zilei de 20 iulie.

Weekendul va fi unul bogat în evenimente de tot felul

În data de 21 iulie 2023, în zona Stadionului „Izvor” din Bocșa Montană, iubitorii de muzică rock se vor bucura de un spectacol al trupei „Cactus Jack” din Serbia, dar și de muzică de calitate oferită de DJ. Este evenimentul care deschide Concertul „Motors Rock” de la Bocșa, aflat la cea de-a II-a ediție, și organizat de orașul Bocșa în parteneriat cu inimoșii motocicliști de la MC TRUST.

Dimineața zilei de 22 iulie 2023 va fi dedicată sărbătorii Bisericii romano-catolice din Bocșa Montană la 300 de ani de la zidire. După Sf. Liturghie, iubitorii de carte pot participa la prezentarea Monografiei „Biserica romano-catolică din Bocșa Montană la tricentenar 1723-2023”, autori Mihai Vișan și Gabriela Șerban, volum apărut sub egida Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” în seria „Bocșa – istorie și cultură”.

Seara zilei de 22 iulie va aparține iubitorilor de muzică rock și se va încheia cu un concert incendiar al formației Cargo. Organizatorii sunt Casa Orășenească de Cultură Bocșa, Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”, Mănăstirea Sf. Ilie de la Izvor Vasiova și Biserica romano-catolică „Neprihănita Zămislire” Bocșa Montană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bocșa.

1 thought on “Programul complet al Zilelor orașului Bocșa

  1. Sunt 3 (trei) formatii in cele 2 zile de festival rock! + DJ! Anuntati doar 2!
    Jurnalism facut cu o mare durere de …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine − 7 =