Profesorii din Caraş-Severin se pregătesc pentru examenul de titularizare

titularizare

Mâine, 13 iulie 2022, va avea loc proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar – sesiunea 2022. La nivelul județului Caraș-Severin au fost validați 386 de candidați la 39 de discipline de concurs, pentru 39 de posturi/catedre vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), 335 de posturi complete pe perioadă determinată și alte câteva sute de posturi incomplete/fracțiuni de normă.

Trei centre de concurs au fost organizate la Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” Reșița, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița şi Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița. Potrivit metodologiei concursului, proba scrisă începe la ora 9.00. Candidații vor fi prezenți în centrul de concurs cel mai devreme la orele 7.00 și cel mai târziu la orele 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă. După primirea subiectelor de concurs de către candidați, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de către candidații cu deficiențe grave.

Pe 19 iulie 2022 vor fi anunțate rezultatele inițiale, apoi, în perioada 19-21 iulie 2022 se depun contestațiile.Soluționarea contestațiilor are loc între 21-26 iulie 2022, după care profesorii vor afla rezultatele finale pe data de 27 iulie 2022. Încep apoi ședințele de repartizare în următoarea ordine: 29 iulie – ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată; 1 august – ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată; 18-19 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată 23-24 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

La acest concurs național de angajare în învățământ, candidații care obțin note peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată, iar cei care obțin cel puțin nota 5, pe perioadă determinată.
Ion Chiosa, purtător de cuvânt, ISJ Caraș-Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one × 1 =