Inspectorul general școlar Lavinia Pristavu vine cu lămuriri despre întârzirerea plății burselor școlare

elevi

Potrivit Hotărârii de Guvern 1138/14.09.2022 (Art. 1, alin 2): „Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație”.

În urma unei analize a Inspectoratului Județean Școlar Caraș-Severin, la nivelul județului există în momentul de față întârzieri legate de plata burselor în câteva situații speciale, în care conturile declarate de părinți sunt blocate sau nefuncționale.

Lavinia Carina Pristavu, inspector general școlar, a declarat: „În cazul situațiilor speciale, plata burselor se va realiza în numerar prin intermediul casieriei școlilor. Cu privire la circuitul fondurilor necesare burselor, amintim că Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a pus la dispoziție sumele pentru plata burselor în conturile trezoreriilor locale, iar unitățile administrativ-teritoriale au retras sumele necesare și le-au direcționat către școli. Ne dorim ca toți elevii să primească bursele cuvenite și să prevenim întârzieri viitoare. Indiferent de fluxul banilor și de dificultățile semnalate de fiecare școală, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin va depune toate eforturile pentru a se asigura că nu mai există probleme legate de plata burselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four + five =