Primarii din Caraş-Severin, încurajaţi să depună proiecte pentru reabilitarea şcolilor

Primarii din Caraş-Severin, încurajaţi să depună proiecte pentru reabilitarea şcolilor

O întâlnire de lucru a avut loc ieri la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, în cadrul căreia primarii din județ au aflat despre „Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ“. Președintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, vicepreședintele Marius Isac și responsabilii cu implementarea proiectelor cu finanțare europeană de la nivelul instituției au expus edililor oportunitățile de finanțare.

“Primăriile nu ar trebui să rateze această șansă de finanțare, este și motivul pentru care i-am invitat la discuții. Au fost receptivi la informațiile ce le-au fost furnizate, comunitățile lor având nevoie de școli reabilitate termic pentru care se reduce, astfel, consumul de energie și, implicit, scad costurile cu utilitățile. Trebuie, însă, să se miște rapid pentru că termenul de depunere a aplicațiilor este 3 mai 2021”, a declarat cu această ocazie președintele Romeo Dunca.

Prin aceste proiecte se prevede includerea de lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, asigurarea sistemului de încălzire sau a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de reabilitare/modernizare a instalaţiilor de iluminat în clădiri, lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior sau instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu.

Programul este derulat de Administrația Fondului de Mediu, iar suma maximă care poate fi solicitată de către primăriile cu o populație de până la 5.000 de locuitori este de 1,5 milioane lei și 3 milioane lei pentru cele cu mai mult de 5.000 de locuitori.

„Pentru a veni, constant, în întâmpinarea nevoii primăriilor de a fi corect informate cu privire la liniile de finanțare disponibile, administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, a solicitat, tot astăzi, Direcției Generale de Dezvoltare să nominalizeze membrii din echipele ce gestionează proiecte europene care să ajute la identificarea, continuă, a oportunităților de care fiecare comunitate poate beneficia“, au mai transmis reprezentanții Consiliului Județean Caraș-Severin.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − five =