Până la finalul acestui an, la Reșița vor ajunge zece autobuze electrice

Screenshot 20230411 155718 Video Player

După ce anul trecut societatea de transport local TUR Reșița a testat mai multe modele de autobuze electrice, astăzi, administrația locală a semnat contractul de achiziție pentru zece astfel de mijloace de transport. Potrivit primarului Ioan Popa, la licitație s-au prezentat două firme, cea câștigătoare fiind BMC TRUCK&BUS S.A.

Grațian Dobre, directorul Direcției de Proiecte Europene din cadrul Primăriei Reșița, a precizat că valoarea contractului este de 24.700.000 de lei (fără TVA). „Practic prin acest contract înființăm partea de eticketing împreună cu validatoarele, atât pentru autobuze, cât și pentru tramvaie, într-un sistem unitar. Avem nădejdea că le vom putea recepționa până la finalul anului, astfel încât să putem să avem partea de transport public complet nouă”, a mai adăugat Dobre.

Compania câștigătoare este pe piața din România de peste 20 de ani și au dus la bun sfârșit mii d econtracte. Peste 450 de autobuze alectrice vor fi livrate anul acesta de cei de la BMC TRUCK&BUS S.A., Reșița numărându-se printre cele 11 orașe în care aceștia au câștigat licitația.

Traseele pe care vor circula vor fi preponderent cele care nu sunt asigurate de tramvai. Ioan Popa, edilul Reșiței a declarat că autobuzele cumpărate second-hand în urmă cu aproximativ șapte ani din Olanda și Germania, vor fi casate sau donate altor Primării, în cazul în care au nevoie de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − sixteen =