Prezentarea oficială a primului tramvai care va circula la Reșița (VIDEO)

tramvai2023

Astăzi, Abdullah Bocan, directorul general al Durmazlar, fima producătoare turcească care a realizat tramvaiele pentru Reșița, alături de Ioan Popa, primarul municipiului, Pinar Șenlier, proiect manager Reșița – Durmazlar, Grațian Dobre, director executiv al Direcției de Dezvoltare Locală și Instituțională, dar și reprezentanți ai TUR Reșița și PORR, au organizat o întâlnire pentru a oferi toate detaliile despre cele 13 tramvaie care vor circula în municipiu.

Astfel, Abdullah Bocan a ținut să felicite reprezentanții Primăriei pentru proiectul în sine și a vorbit despre colaborările pe care le au, fapt ce certifică că firma turcească este una de încredere și cu experiență în domeniu. În ceea ce privește tramvaiele realizare pentru Reșița, dl Bocan a spus că toate componentele sunt fabricate în Uniunea Europeană, în Germania, Italia și Franța. De asemenea, Abdullah Bocan a precizat că patru persoane vor veni la Reșița pentru instruirea personalului care va asigura mentenanța acestor 13 garnituri de tramvaie, garanția lor fiind pe cinci ani.

Ioan Popa a declarat că ultimul tramvai este programat să ajungă în municipiu la sfârșitul lunii iulie. Întrebat dacă tramvaiele vor mai fi testate la Timișoara, primarul a explicat faptul că acest lucru nu mai este necesar, reducând astfel costurile de transport, astfel că din depou, garniturile vor pleca direct pe traseu. La rândul ei, doamna Pinar Șenlier, proiect manager Reșița – Durmazlar, a afirmat că testarea oricum ar fi fost imposibilă, deoarece rețeaua timișoreană nu este compatibilă cu tramvaiele reșițene.

Când va pleca primul tramvai pe traseu? (vezi VIDEO)

Tramvaiele au o capacitate de 135 de locuri, dintre care 32 pe scaune, sunt dotate cu aer condiționat atât pentru vatman cât și pentru pasageri, încălzire, platformă pentru persoane cu dizabilități, cât și spațiu special pentru aceste persoane, contor număr persoane și, cel mai important, camere de luat vederi în interior astfel încât actele de vandalism vor putea fi sancționate. Culorile de galben și gri vor rămâne pentru primele patru tramvaie, apoi, se vor schimba cu verde. Ideea de galben cu gri metalic a venit din partea firmei producătoare, care a studiat istoria municipiului, intenționând să se amintească de producția oțelului reșițean.

Personalul, deja la instruire

Reprezentanții TUR Reșița au declarat că deocamdată există șase vatmani și un mecanic, dar necesarul este de 25 de persoane. Din fericire, mai multe CV-uri au fost primite pe adresa societății, o parte din cei care au aplicat au fost deja intervievați. Cei de la TUR Reșița nu își fac probleme din acest punct de vedere, în momentul de față prima tură de vatmani fiind deja la instruire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + twelve =