Prefectul dispune o anchetă la Ticvaniul Mare, unde sunt probleme cu condiţiile sanitare din şcoli!

Prefectul dispune o anchetă la Ticvaniul Mare, unde sunt probleme cu condiţiile sanitare din şcoli!

Astăzi, 10 septembrie, la sediul Instituției Prefectului a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă. Pe parcursul şedinţei, prefectul Cristian Gâfu a subliniat faptul că atât personalul DSP, cât şi cel al ISJ, trebuie să păstreze o legătură permanentă cu primăriile din judeţ şi cu reprezentanţii tuturor unităţilor de învăţământ, pentru a putea identifica din timp orice potenţial pericol legat de pandemia de coronavirus.

De asemenea, prefectul a dispus controale permanente la unităţile de învăţământ, pentru a se monitoriza în permanenţă respectarea regulilor impuse de diferitele scenarii după care se va desfăşura activitatea didactică.

Mai mult, Gâfu a dispus un control amănunţit în comuna Ticvaniu Mare, unde, din cauza unor lucrări de reabilitare întârziate, există probleme la unităţile de învăţământ. Autorităţile locale respective au promis că problema va fi rezolvată până luni, la începerea anului şcolar, iar Instituţia Prefectului – Caraş-Severin vrea să se asigure că vor fi întrunite toate condiţiile pentru ca şcolarii să-şi poată urma activităţile specifice într-un mediu propice. În aceeaşi situaţie se află şi şcoala din satul Fizeş, comuna Berzovia, unde, la fel, autorităţile locale au promis că vor finaliza toate lucrările înaintea debutului noului an şcolar.

Cristian Gâfu a ţinut să evidenţieze rolul cadrelor didactice atât în organizarea scenariilor de desfăşurare a cursurilor, cât şi în procesul de educare a elevilor, pe care acum profesorii trebuie să-i înveţe, pe lângă cursurile obişnuite, cum să se protejeze şi să se comporte în contextul impus de pandemie.

Prefectul i-a sfătuit pe toţi cei implicaţi să fie atenţi, să se protejeze şi să respecte cu stricteţe toate regulile de distanţare fizică, precum şi normele igienico-sanitare, pentru a preveni astfel apariţia focarelor de coronavirus în şcoli şi grădiniţe.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × one =