Pompierii militari recomandă cărășenilor să fie atenți și să respecte legea când ies la iarbă verde

gratar

În aceast sfârșit de săptămână, pompieri militari din structurile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”SEMENIC” al județului Caraș-Severin sunt pregătiți să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor.

Având în vedere faptul că, traditional, începând cu data de 1 mai, se aprind focurile la grătare și încep ieșirile la iarbă verde, cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu. De asemenea, recomandăm iubitorilor de drumeții să nu se aventureze pe trasee nemarcate și să își ia măsuri de echipare adecvată pentru astfel de activități desfășurate în aer liber.

„Pornind de la obiectivul fundamental al activităților desfășurate de către inspectoratele pentru situații de urgență, și în această perioadă se urmărește eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență în vederea menținerii sub control a riscurilor și asigurarea stării de normalitate. Astfel, au fost demarate activități de control pe linia prevenirii situațiilor de urgență în zonele cu afluență mai mare de turiști, respectiv la unitățile de primire – cazare. Săptămâna aceasta, au fost efectuate 8 controale de specialitate, în urma cărora au fost aplicate un număr de 17 avertismente și 4 amenzi“, au transmis reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × two =