Polițiștii cărășeni au terminat bilanțul pe anul 2021

politisti trtafic

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin au prezentat ieri, bilantul activității pe anul precedent. Comisarul șef Ciprian Tercu – Împuternicit Adjunct al Șefului Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, cel care asigură îndeplinirea atribuțiilor funcției de șef al inspectoratului IPJ, a prezentat punctual activitatea subordonaților, concluzia finală fiind una pozitivă, având în vedere faptul că 2021 a fost un an dificil din toate punctele de vedere.

„În anul 2021 am înregistrat creşteri la infracționalitatea sesizată comparativ cu anul anterior, dar acest lucru este explicabil, având în vedere faptul că anul 2020, anul de început al pandemiei, al stării de urgenţă şi al stării de alertă, a fost cu totul atipic, cu cele mai mici cifre ale infracţionalităţii sesizate, în condiţiile unui „lockdown” aproape total pentru o lungă perioadă de timp. Din punct de vedere al situației operative, al macro-indicatorilor, valorile trimestriale din anul 2021, deşi în creştere faţă de anul 2020, sunt sub media ultimilor 11 ani. Eforturile întregului personal au fost concentrate pe misiunile care ne-au  revenit pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19, polițiștii reușind să se achite foarte bine de misiunile și responsabilitățile care le-au revenit în acest context. Anul 2021 a fost, probabil, cel mai bun an în ceea ce privește resursele materiale care au intrat în dotare și înzestrare. Concluzia finală este că am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și misiunile într-un an deosebit de greu prin prisma provocărilor și activităților desfășurate şi a resurselor umane disponibile“, a declarat Terciu.

În ceea ce privește reabilitarea clădirii Poliției Municipiului Reșița, acestea sunt finalizate în proporție de 50 la sută. Anul trecut, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Creșterea eficienței energetice a clădirii publice – Poliția Municipiului Reșița” în vederea accesării fondurilor europene P.O.R. 2014-2020, Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/2019/3/3.1/B/SUERD/1 – Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1., Operațiunea B – Clădiri Publice”. Lucrările sunt efectuate în proporţie de 50%. La data de 25.11.2021 a fost depusă Cererea de rambursare nr. 2, în valoare de 800.912,42 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 1 =