Piața neagră a țigărilor, mai săracă cu 500 de pachete aduse din Serbia

tigari de contrabanda zlatița e1649319730203

În seara zilei de luni, 13 ianuarie, în jurul orei 22, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii  contrabandei cu țigări, ocazie cu care au observat o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, în apropierea localităţii de frontieră Zlatiţa, transportând un colet voluminos.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul era cetăţean român, în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Caraș-Severin. În bagajul pe care îl transporta, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 500 de pachete cu ţigări, de proveniență Duty Free, pe care acesta intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 6.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.