Petru Buzzi, unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti cărăşeni, a încetat din viaţă

Petru Buzzi

O veste şocantă a paralizat în această dimineaţă lumea presei din Caraş-Severin: jurnalistul Petru Buzzi s-a stins pe un pat de spital, în urma unei boli care i-a provocat suferinţă în ultimii ani. A fost un om extraordinar, un ziarist mult apreciat, stimat şi, în special, iubit de toţi cei care l-au cunoscut. Presa cărăşeană este, din această dimineaţă, mult mai săracă.

Cunoscutul om de presă Petru Buzzi s-a născut în 18 decembrie 1951 la Clopotiva, în judeţul Hunedoara. După absolvirea facultăţii de jurnalistică, a lucrat ca redactor la ziarul Flamura. În decembrie 1989, a făcut parte dintre cei care au înfiinţat ziarul Timpul, singurul cotidian al judeţului la acea vreme. Între anii 1990 şi 2004 a ocupat pe rând funcţiile de redactor-şef adjunct, apoi redactor-şef şi în cele din urmă director general al ziarului. În perioada 1997-2003, a colaborat cu Televiziunea Terra Sat din Reşiţa, unde a realizat o emisiune de dezbateri politice şi economice.

Din anul 2004 a devenit preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Caraş-Severin, unde a rămas până la pensionare.

Noi, colegii de la ARGUMENT și foşti colegi de la ziarul Timpul, deplângem trecerea lui prematură în nefiinţă şi transmitem familiei sincere condoleanţe! (Foto: Mario Balint)

2 thoughts on “Petru Buzzi, unul dintre cei mai îndrăgiţi jurnalişti cărăşeni, a încetat din viaţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 1 =