Peste 3.000 de cărăşeni vor primi tichete pentru mese calde

Peste 3.000 de cărăşeni vor primi tichete pentru mese calde

Reprezentanţii instituţiei Prefectului Caraş-Severin au anunţat că în luna septembrie în judeţul nostru au fost identificaţi 3.376 de beneficiari care vor primi tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă este de 180 de lei/lună, iar banii vor fi disponibili pe carduri începând cu luna decembrie.

Destinatarii eligibili sunt persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. În cazul în care destinatarii finali beneficiază de mai multe indemnizaţii sau venituri din pensii aflate în plată, iar valoarea cumulată a acestora depăşeşte valoarea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aceştia nu beneficiază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde. De asemenea, în criteriile de eligibilitate se încadrează şi persoanele/familiile fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Totodată, beneficiarii vor primi informaţiile necesare privind lista unităţilor afiliate care servesc masa caldă pe raza teritorială unde aceştia îşi au domiciliul sau reşedinţa ori în a căror evidenţă a administraţiilor publice locale se află.

„Precizăm că listele beneficiarilor sunt actualizate lunar şi permit introducerea sau eliminarea beneficiarilor, în cazul în care apar noi persoane eligibile, respectiv dacă unii beneficiari existenţi nu mai întrunesc condiţiile necesare acordării tichetelor. Proiectul face parte din P.O.A.D. şi este cofinanţat de Guvernul României”, spun reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =