Peste 100 de cadre medicale de la Spitalul Județean din Reşiţa au refuzat vaccinarea antigripală!

MOROSOI CU WALDI

În cadrul unei conferințe de presă, conducerea Spitalului Județean Reșița a prezentat măsurile care au fost luate în cazul unei epidemii de gripă. Până ieri nu era cazul, în spital înregistrându-se doar cinci cazuri.

Directorul medical, Violeta Moroșoi  spunea că vaccinarea personalului spitalului s-a făcut în lunile octombrie și noiembrie, peste 800 de cadre medicale aflându-se în această situație, iar personalul este instruit să facă față oricărei situații. Condiția este ca și pacienții să respecte măsurile minime de igienă personală, iar vizitele în spital ale aparținătorilor să se rărească în această perioadă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu a abordat problema din perspectiva refuzului acestora de a se vaccine, lucru pe care nu-l înțelege când vine vorba de un cadru medical aflat mereu în contact cu pacienții.

„Din păcate, unii au refuzat, ceea ce pentru mine este un pic inadmisibil. Personalul care lucrează aici ar trebui obligatoriu să fie vaccinat, atât în interesul lor, cât și în cel al pacienților care, la o adică, pot contacta gripa de la ei. Au fost 835 din 1200 care au acceptat vaccinul antigripal, doar că legea face referire numai la personalul medical, aceasta însemnând vreo 900 și ceva. Deci, o sută și ceva dintre angajații personalului medical nu au dorit vaccinarea. Nu știm de ce au refuzat. Atât cât legea nu este obligatorie, nu comentăm. Au fost invocate diferite motive, inclusive faptul că nu au încredere în vaccin“, a concluzionat Waldemar Murgu.