Persoanele juridice pot achita obligațiile fiscale și bugetare cu cardul bancar în toate unitățile teritoriale ale Trezoreriei Statului

plata cu carduri contactless

Conform noilor reglementări legislative privind obligațiile fiscale și bugetare persoanele fizice şi juridice pot achita prin intermediul cardurilor bancare la terminalele POS instalate la sediile unităţilor Trezoreriei Statului, sume reprezentând venituri ale bugetului de stat sau venituri cuvenite altor bugete administrate de ANAF, atât în situaţia în care plata se efectuează în conturi de venituri bugetare, cât şi în situaţia în care plata acestora se efectuează în conturi unice. 

„Menționăm că anterior doar persoanele fizice puteau plăti cu cardul și doar pentru anumite obligații fiscale care erau administrate fiscal pe baza codului numeric personal. De asemenea, Ordinul Ministrului Finanțelor Publice nr. 943/2016 privind tipurile de creanțe fiscale care pot fi plătite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 501 din 5 iulie 2016, cu modificările și completările ulterioare, a fost abrogat“, au transmis reprezentanţii ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + twenty =