Peisaje danubiene la cea de a doua ediție a Simpozionului Internațional de Artă Berzasca 2022

Gabriel Chaplin

Localitatea Berzasca a fost și anul acesta gazda Simpozionuilui Internațional de Artă. Lucrările s-au desfășurat în perioada 2-9 septembrie, avându-l curator pe Costin Brăteanu. Au participat artiștii plastici: Costin Brăteanu, Sarah Miulescu, Dragoljub Firulović, Gabriel Chaplin, Katarinac Djordjević, Filip Ristić, Duska, Marcel Lupșe, Michaela Suranka, Ana Miljković. Aceștia au realizat lucrări în acord cu locația și vremea, într-o diversitate largă de stiluri, manifestând consecvență și inovație, implicare, dar și actualizare creativă.

Totodată s-au discutat idei și modalități de up-gradare artistică, direcții de înaintare ale picturii/artei contemporane, s-a dezbătut asupra stilului ca modalitate de finalizare a ineditului. Și totul într-o ambianță confortabilă.

„Simpozionul de la Berzeasca aflat la a doua ediție a prilejuit (pe lângă dezbateri) consolidarea matricei de creatie proprii prin producerea de lucrări care îi individualizează pe artiștii în peisajul artei plastice contemporane. Diversitatea tematică a lucrărilor a demonstrat discernământul artistic al participanților,iar simpozionul s-a dovedit a fi un eveniment având la bază amestecul de sensibilitate, inteligență, cultură, gust și intuiție al artiștilor permițând privitorului să-și construiască o reprezentare a zonei turistice flexibilă și bine articulată“, au transmis organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + one =