(PE) Profil de candidat: VIOREL LOLEA, consilier județean

Viorel Lolea

Viorel Lolea sau Vio Lolea cum îi spun prietenii și colegii este omul care-și poartă fair-playul la butonieră. Cariera sportivă i-a dat această nobilă însușire. Este pe lista domnului președinte al CJ CS, Romeo Dunca, pentru un fotoliu de consilier județean.

Născut în Banatul de Munte, la Reșița, a făcut Liceul Industrial Construcții de Mașini din municipiul de pe Bârzava. Fascinația sa pentru mecanisme și tehnologie l-a determinat să își continue studiile la Universitatea ‘’Eftimie Murgu’’ din Reșița, unde a obținut diploma de inginer în anul 2003.

În anul 2006, Viorel și-a început cariera profesională ca inginer la SC Aqua Caraș SA. Timp de șapte ani, el a contribuit la dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de apă din regiune, demonstrându-și abilitățile tehnice și capacitatea de a gestiona proiecte complexe.

Pe lângă pasiunea pentru inginerie, Viorel Lolea a fost mereu atras de sport, în special de fotbal. În 2014, a devenit președintele AJF Caraș-Severin, unde a început să-și implementeze viziunea pentru promovarea și dezvoltarea fotbalului la nivel local iar în același an, Federația Română de Fotbal l-a numit Observator Federal pentru Liga a II-a, apoi Manager pe Regiunea 5 Vest, în 2016.

Nu a fost doar un administrator, ci și un antrenor pasionat, un mentor pentru tinerii fotbaliști. Viorel Lolea a condus echipa de futsal Muncitorul Reșița în Liga I și a fost antrenor principal la Silvanus Reșița. Sub conducerea sa, echipele au obținut performanțe foarte bune, cum ar fi locul 2 în Divizia A și numeroase campionate județene câștigate.

Dorința lui de a se implica în comunitate l-a condus spre diverse roluri administrative.

În 2018, a devenit Inspector de Specialitate pentru Situații de Urgență la Primăria Reșița.

În 2021, a fost consilier în Cabinetul Primarului din Oravița, iar în 2022, consilier la Camera Deputaților în București.

S-a remarcat în fiecare dintre aceste roluri, aducând un plus de professionalism, luptând pentru transparența decizională și utilizarea corectă a fondurilor publice.

În 2023, Viorel a preluat rolul de director la ANIF Caraș-Severin, iar mai târziu a devenit Șef de Serviciu. Aici, el a coordonat proiecte de irigații și a implementat strategii pentru eficientizarea utilizării resurselor, contribuind la dezvoltarea agricolă a regiunii.

Pe parcursul carierei sale diverse, Viorel Lolea a demonstrat pasiune pentru progres și dezvoltare, fie că a fost vorba de tehnologie, sport sau administrație publică. Angajamentul său față de transparență și justiție, combinat cu abilitățile sale de lider, îl fac un model de urmat și un pilon de susținere pentru comunitatea sa.

Astăzi, continuă să își dedice eforturile pentru îmbunătățirea infrastructurii, sprijinirea sportului și asigurarea unui viitor mai bun pentru toți cei din jurul său, fiind un exemplu de determinare și implicare comunitară, un liberal devotat comunității.

(Codul unic de identificare al mandatarului financiar coordonator: 21240015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × two =