Opriți-l pe Klaus!

SCUT-BMTF

Ieri, întîiul turist al ţării a fost fotografiat, de către pulimea turistică obişnuită, în vizită la piramide. Cu nevastă-sa de mînuţă, îmbrăcaţi în albul jertfelnic, cei doi nu aveau de gînd să plece în Paradisul celor 40 de fecioare în mijlocul unei delegaţii cu 20 de maşini, ci doar să se bucure de un city-break oferit de fostul coleg al lui Nicolae Ciucă, generalul Abdel Fattah El-Sisi, actualul preşedinte al Republicii Arabe Egipt, sub pretextul aniversării celor 115 ani de relaţii diplomatice. Cifră rotundă, nu?, merită sărbătorită cu o ceafă la grătar cu cartofi prăjiţi şi bere nemţească!

Gestul acesta sfidător confirmă lehamitea lui Iohannis faţă de problemele unei turme pe care o ignoră de 7 ani, o turmă care i-a fost dată în păstorire ca o corvoadă de nişte unii prin votul imbecil al altora. Iniţial, am crezut că vizita lui Iohannis în Egipt este similară cu cea a lui Ceauşescu în Iran. Aşa seamănă! Dar, nu! Este mult mai mult! Întîiul turist al României dovedeşte un total dispreţ faţă de problemele ţării lovite din toate părţile de crize multiple!

În România, zilnic, UN BATALION moare pe cîmpul de luptă al COVID-ului! Criza energetică îşi adună forţele să lovească năpraznic în plină iarnă. Oraşe mari sînt fără căldură şi apă caldă. Celelalte crize (sanitară, în educaţie, economică, morală, politică) sfîrtecă hălci întregi şi suculente din trupul unei ţări mult prea abuzată de realitate. Măscăricii politici împrăştie peste popor jeturi de ridicol. Iar el, cotat cu 14% în ultimele sondaje, se plimbă cu nevasta pe la piramide!

Sînt cîţiva oameni pe care-i respect pentru ce fac şi ce sînt şi pentru modul lor de a fi. Şi în aceste condiţii, le accept şi respect opiniile şi opţiunile, exprimate elegant, indiferent care ar fi acestea. Unul dintre aceştia este Bogdan Oprea, profesor de jurnalism, autor de cărţi, paramedic voluntar, teoretician excelent al comunicării. Păi dacă pe un astfel de om ai reuşit să-l umpli de indignare, imaginează-ţi ce ai reuşit să faci cu noi, ceilalţi, mai slabi de înger şi CV!!!

Bogdan Oprea lansează un Apel către consilierii președintelui. „Klaus Iohannis trebuie oprit! Și-a pierdut întru totul uzul rațiunii! Actele din ultimele săptămâni, încununate de vizita de ieri la piramidele din Cairo, când acasă îi mor zilnic de COVID-19 peste 500 de oameni, iar țara îi este în situația disperată de a primi ajutoare de la Serbia și Republica Moldova, arată un om scăpat cu totul de sub control”. “Fac apel la consilierii prezidențiali și de stat și la ceilalți oameni de instituții să ia atitudine în fața președintelui! S-o facă discret la început, iar, dacă acesta nu reacționează la o abordare elegantă, s-o facă și public, orice numai să-l readucă pe președinte la simțurile rațiunii! Sunt și oameni de calitate în jurul președintelui, cu mulți dintre ei am avut ocazia să lucrez sau să colaborez, pe alții îi știu din spațiul public. Unii dintre ei mă respectă și știu că-i respect și eu, la rândul meu. Ați fost mulți ani la rând oameni cu coloană vertebrală și ați făcut cinste serviciului public în care vă aflați. Nu vă deziceți de toate acestea după atâția ani! Acum nu mai este vorba doar despre rușinea unei țări, ci, efectiv, mor oameni cu zile! Iar cel pe care-l consiliați este principalul responsabil. Citiți jurământul pe care l-a depus, povara lui este și pe umerii voștri!”.

Spuneam că respect astfel de oameni, precum Bogdan Oprea. Nu pot, însă, să nu spun că apelul către consilierii preşedintelui este în van. Iohannis nu ascultă de nici un consilier cunoscut. Poate doar de aceia care-l dirijează şi-i trasează misiunile ce le are de îndeplinit. Nemţeşte! Întocmai şi la timp! Iohannis a împins țara într-o criză politică dovedindu-și din nou lipsa totală de empatie cu prostimea şi pricepere politică.

„A gestionat o criză medicală cu un amatorism întrecut doar de propria autosuficiență. A fost mereu în contratimp cu totul, decretarea stării de urgență de la începutul anului trecut, relaxarea măsurilor, înăsprirea lor, nimic n-a fost decis la timp și în raport cu pericolul iminent. Și-a boicotat partenerii din propriul partid și aliații din coaliția care-i asigura guvernarea. Și-a jucat politic feroce coechipierii și mimează joaca politică împotriva adversarului. Patronează o degradare a democrației de tristă amintire în istoria țării noastre și girează, cu seninătate, instaurarea unei dictaturi pe care o vrea și militară”, mai spune Bogdan Oprea.

Iohannis Klaus Werner a moștenit, la preluarea funcției, o Românie cu criterii tehnice de aderare la spațiul „Schengen” îndeplinite în totalitate și un Mecanism de Cooperare și Verificare (MCV) ce începea să semene cu un elogiu, și ne-a adus în starea în care ne aflam cu aproape 20 de ani în urmă. A moștenit o Românie cu 3 din 4 criterii de convergență la moneda euro îndeplinite și ne-a adus în urma Croației, aderată la UE la 6 ani după noi, și a Bulgariei, ambele cu date de trecere la euro deja stabilite. „Nu a produs nici o idee în politica europeană și nu a impus nici o decizie mare la Bruxelles. În schimb, i s-a dus faima prin cancelariile străine pentru vizitele de stat somptuoase demne de dictatorii africani ai anilor ‘90”, a adăugat Oprea.

Orice oră în plus cu el în fruntea României ne va costa înmiit! Opriţi-l pe Klaus!

2 thoughts on “Opriți-l pe Klaus!

  1. Marioaro! Ești prea mic și insignifiant pentru a comenta politica președintelui țării!
    Esti de nivel maxim Mocioalca și brâul înainte de la Megica! Atât poți, recunoaște cinstit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + 2 =