Ofiţer de poliţie de la IPJ Caraş-Severin, surprins alături de staff-ul PSD în campania electorală

BOGDAN VUIA

Mare deranj la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, acolo unde un poliţişt, de la Departamentul Judiciar, a încălcat prevederile Legii nr.360/2002, privind Statutul poliţistului. Este vorba de un subinspector din cadrul Departamentului Judiciar ce apare într-o postare pe Faceebok alături de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, de Luminiţa Jivan, preşedinta PSD Caraş-Severin, de alţi lideri ai partidului de guvernământ. Fotografia a fost făcută cu prilejul vizitei ministrei de acum o săptămână, de la Reşiţa.

Potrivit legii, poliţistul este funcţionar public, cu statut special, înarmat, ce poartă, de regulă, uniformă, şi execută atribuţiile stabilite pentru Poliţia Română, prin lege, ca instituţie specializată a statului.

La art. 45 (1), din aceeaşi lege, se spune clar că poliţistului îi este interzis să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă în favoarea acestora, să exprime opinii sau preferinţe politice la locul de muncă sau în public.

Din informaţiile noastre subinspectorul Bogdan V., primul din stânga fotografiei, s-ar fi aflat acolo în virtutea prieteniei pe care o are cu unul dintre personajele politice din fotografie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, cms. şef Dinu Niciorici, ne-a comunicat: „Urmare a celor apărute în spaţiul public, cu privire la un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Caraş-Severin, Compartimentul Relaţii Publice din IPJ Caraş-Severin este împuternicit să comunice: Conducerea inspectoratului a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern. La finalul acestora, urmează să fie dispuse măsurile legale.“